
Üdvözlöm a Kosárközösség tagjait, Czajner Attila vagyok. A Gyöngyösi Vágóhídon tanultam és végeztem el a hentes szakmát, 25 évig dolgoztam alkalmazottként kis vágóhidakon és húsfeldolgozókban. 14 éve kezdtem el az őstermelői tevékenységemet, saját sertésállományom van. Az állatokat hivatalos ellenőrzés mellett vágóhídon vágatom le, majd a feldolgozást a házunk mellett felépített kis üzemben végzem, a családtagjaim segítségével.
Szója-, tartósítószer- és egyéb adalékanyag-mentes termékeket csinálunk. Fő szempontom a házias ízek előállítása adalékanyagoktól mentesen úgy, ahogy a nagyszüleink is csinálták. Nagy figyelmet fordítok a minőség megtartására, termékeimet pedig bükkfa fűrészporral füstölöm. A tartósításhoz nitrites pác-sót használok (nitritet az emberi szervezet is előállít). A nagyüzemek sajnos a nyereség érdekében felhasználnak mindenféle ízfokozót, állományjavítót, térfogatnövelőt, stb., amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre. Elvégeztem egy energetizáló-gyógyító tanfolyamot is, ahol sokat tanultam az emberi szervezetről és annak működéséről, azóta még több figyelmet fordítok az egészséges életmódra és -táplálkozásra. Fontos a testünk számára a méregtelenítés, és a méreganyagok kihagyása az étkezésből.
Egyre többen vannak a vevőim között olyanok, akik örülnek a termékeimnek, és már csak ezeket vásárolják; ha nem tudnak venni, inkább nem mennek máshova. Ezúton is elnézést kérek, ha nem jutnak hozzá valamilyen kiválasztott termékhez, mert nincs kapacitásunk nagy mennyiség előállítására hétről hétre, mivel kis családi üzem vagyunk.