A család minden egyes tagja hisz abban, hogy közösen értéket tudnak teremteni; a legelső pillanatoktól kezdve szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy olyan borokat alkossanak, amiket mindenki örömmel fog elfogyasztani. Legyen szó családi összejövetelről, buliról a barátokkal, összebújós romantikus estékről vagy épp egy könnyed nosztalgikus csevegésről.
Üdvözlöm a Kosárközösség tagjait, Czajner Attila vagyok. A Gyöngyösi Vágóhídon tanultam és végeztem el a hentes szakmát, 25 évig dolgoztam alkalmazottként kis vágóhidakon és húsfeldolgozókban. 14 éve kezdtem el az őstermelői tevékenységemet, saját sertésállományom van. Az állatokat hivatalos ellenőrzés mellett vágóhídon vágatom le, majd a feldolgozást a házunk mellett felépített kis üzemben végzem, a családtagjaim segítségével.
A Detki Almárium fő tevékenysége a hidegen sajtolt olajok készítése, modern fejlesztésű préstechnológiával. Folyamatosan bővülő választékra, és kiváló minőségre törekszik. Elsősorban sárgabarackmag hatékony törése, és sárgabarackmag olaj készítése volt a célja, de az elmúlt pár évben tökmag-, máriatövismag-, kökénymag-, lenmag-, mák-, dió olajjal bővítette kínálatát.
A sztyeppe típusú magyar tönkölyt az 1950-s években még termesztették Orosházán, Mikóházán. A fennmaradt génanyagokból Dr. Kalmár Mendel Gergely 1985-től, és 2014-től Kollár-Mendel Éva a leírások, rajzok és az élettani hatások, tulajdonságok figyelembe vételével szelektálták azon ősi tönköly vonalakat, amelyek rendelkeznek geodinamikus rendezettséggel és az ember egészségére pozitív hatással bírnak. 
Eszter fantasztikusan finom sajtokat, joghurtokat készít tehén- és kecsketejből saját tanyáján, ahol állatait nagy szeretettel gondozza, és ez a szerető odafigyelés jelenik meg termékeiben is.
Éva és férje, a T-bor Pince tulajdonosa szőlőtermékeket és levendula-készítményeket árul a kosárközösségben, ezenkívül az Éva által készített gyógynövényes párnák, szörpök is kaphatók náluk.
Radnai Kriszti és férje számára minden a mosódióval kezdődött, amit érdekességképpen mutatott meg nekik egy ismerősük. A mosnivaló csak gyűlt, ahogy a család is gyarapodott, ezért a fürdőszoba laborrá válozott és ez azóta is így van. Ma már együttműködnek olyan alapanyag gyártókkal, akik szintén a kevesebb több elvét vallják, akik nem csak a profitot tartják szem előtt és akikkel hatékony, mégis fenntartható alapanyagokról ötletelhetnek együtt.

A pásztói Júlia Bio Malom egy 160 esztendős, patinás malom. Itt hagyományos módon (transzmissziós meghajtás) működtetett berendezéseken készülnek a termékek, melyekben a régi idők hagyományai és a mai kor kívánalmai ötvöződnek. A bio gabonákból előállított termékek felhasználásával saját fejlesztésű bio késztermékek is rendelkezésre állnak.
Márta és férje, Csaba (Természetadta) méhészete Heves megye déli részén, a Tisza-tó mellett található. A táj szerencsés természeti adottságának, változatos növénytársulásainak köszönhetően többféle fajtamézet és virágport termelnek; mézeik ízvilága hűen tükrözi azt a sokszínűséget, mely e tájra jellemző. A mézek mellett sokféle erdei gombából készítenek őrleményeket.

Tünde és férje a Tündérnektár megálmodója; a legkülönfélébb gyümölcsökből, zöldségekből és gyógynövényekből (melyeket saját kertjükben termesztenek) készítenek hagyományos és különleges lekvárokat, szörpöket, zöldségkrémeket - minimális cukor hozzáadásával és adalékanyag- illetve tartósítószer-mentesen.

De mi is a Cleanne?
, melyRendelésfelvétel:
Rendelés leadásra minden héten vasárnap éjfélig van lehetőség a következő csütörtöki átadásra!
Telefon:
06 30/ 735- 7547
E-mail-cím:
gykkrendeles@gmail.com
Átadás:
Gyöngyös, Vasöntő u. 2/2.
5Dudás Borászat, Öntöde
Minden csütörtökön 17.00-18.00 között.
