gykkrendeles@gmail.com

5Dudás Borászat (Gyöngyös)

A család minden egyes tagja hisz abban, hogy közösen értéket tudnak teremteni; a legelső pillanatoktól kezdve szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy olyan borokat alkossanak, amiket mindenki örömmel fog elfogyasztani. Legyen szó családi összejövetelről, buliról a barátokkal, összebújós romantikus estékről vagy épp egy könnyed nosztalgikus csevegésről. 

Czajner Attila (Ludas)

Üdvözlöm a Kosárközösség tagjait, Czajner Attila vagyok. A Gyöngyösi Vágóhídon tanultam és végeztem el a hentes szakmát, 25 évig dolgoztam alkalmazottként kis vágóhidakon és húsfeldolgozókban. 14 éve kezdtem el az őstermelői tevékenységemet, saját sertésállományom van. Az állatokat hivatalos ellenőrzés mellett vágóhídon vágatom le, majd a feldolgozást a házunk mellett felépített kis üzemben végzem, a családtagjaim segítségével.
Szója-, tartósítószer- és egyéb adalékanyag-mentes termékeket csinálunk. Fő szempontom a házias ízek előállítása adalékanyagoktól mentesen úgy, ahogy a nagyszüleink is csinálták. Nagy figyelmet fordítok a minőség megtartására, termékeimet pedig bükkfa fűrészporral füstölöm. A tartósításhoz nitrites pác-sót használok (nitritet az emberi szervezet is előállít). A nagyüzemek sajnos a nyereség érdekében felhasználnak mindenféle ízfokozót, állományjavítót, térfogatnövelőt, stb., amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre. Elvégeztem egy energetizáló-gyógyító tanfolyamot is, ahol sokat tanultam az emberi szervezetről és annak működéséről, azóta még több figyelmet fordítok az egészséges életmódra és -táplálkozásra. Fontos a testünk számára a méregtelenítés, és a méreganyagok kihagyása az étkezésből.
Egyre többen vannak a vevőim között olyanok, akik örülnek a termékeimnek, és már csak ezeket vásárolják; ha nem tudnak venni, inkább nem mennek máshova. Ezúton is elnézést kérek, ha nem jutnak hozzá valamilyen kiválasztott termékhez, mert nincs kapacitásunk nagy mennyiség előállítására hétről hétre, mivel kis családi üzem vagyunk.

Detki Almárium

A Detki Almárium fő tevékenysége a hidegen sajtolt olajok készítése, modern fejlesztésű préstechnológiával. Folyamatosan bővülő választékra, és kiváló minőségre törekszik. Elsősorban sárgabarackmag hatékony törése, és sárgabarackmag olaj készítése volt a célja, de az elmúlt pár évben tökmag-, máriatövismag-, kökénymag-, lenmag-, mák-, dió olajjal bővítette kínálatát. 

Geocit Kalmár Mendel Kft. (Eger)

A sztyeppe típusú magyar tönkölyt az 1950-s években még termesztették Orosházán, Mikóházán. A fennmaradt génanyagokból Dr. Kalmár Mendel Gergely 1985-től, és 2014-től Kollár-Mendel Éva a leírások, rajzok és az élettani hatások, tulajdonságok figyelembe vételével szelektálták azon ősi tönköly vonalakat, amelyek rendelkeznek geodinamikus rendezettséggel és az ember egészségére pozitív hatással bírnak.

Juhász Balázs (Nagyfüged)

              
                  

Balázs őstermelőként termel földiepret, mákot és számos zöldségfélét nagyfügedi kertjében. Frissen végzett kertészmérnökként az általa termesztett növényeknél fontos értéket képvisel a minőség. Tanulmányait jelenleg is mesterképzésen végzi. A földieper és mák mellett különböző hagymafélék elsősorban vörös-, lila és fokhagyma, valamint a manapság meglehetősen népszerű édesburgonya is megtalálható, amelyet sárga, fehér és lila színben is termeszt.

Kontos Eszter (Pálosvörösmart)

Eszter fantasztikusan finom sajtokat, joghurtokat készít tehén- és kecsketejből saját tanyáján, ahol állatait nagy szeretettel gondozza, és ez a szerető odafigyelés jelenik meg termékeiben is.

Kormos Éva (Nagyréde)

Éva és férje, a T-bor Pince tulajdonosa szőlőtermékeket és levendula-készítményeket árul a kosárközösségben, ezenkívül az Éva által készített gyógynövényes párnák, szörpök is kaphatók náluk.

MosóMami (Nagytarcsa)

Radnai Kriszti és férje számára minden a mosódióval kezdődött, amit érdekességképpen mutatott meg nekik egy ismerősük. A mosnivaló csak gyűlt, ahogy a család is gyarapodott, ezért a fürdőszoba laborrá válozott és ez azóta is így van. Ma már együttműködnek olyan alapanyag gyártókkal, akik szintén a kevesebb több elvét vallják, akik nem csak a profitot tartják szem előtt és akikkel hatékony, mégis fenntartható alapanyagokról ötletelhetnek együtt.

Nagy Mónika


Gyógy- és fűszernövény termesztés és feldolgozás tanulmányaim és az elmúlt évek tapasztalatai eredménye a Harmoni készítmények. Egy kicsi rólam: Amikor felnőtt fejjel ismerkedni kezdtem a gyógynövényekkel nem sok ismeretem volt róluk, nem örököltem a tudást, hanem kíváncsiságom vitt egyre beljebb ebbe a világba. Elkezdtem szedegetni a tudás morzsáit. Tanultam és tanulok, mert ez egy véget nem érő folyamat. Amit a teázásról jó tudni: A legjobb a teát mindig frissen készíteni. Langyosan, ízesítés nélkül nyugodtan kortyolgatva elfogyasztani.

Patkó Tészta

                     
Patkó Tészta egyéni vállalkozás, amely 2012 óta működik. A tészta készítése egy hévízgyörki kisüzemben kezdődött. A nyújtott technológiának és a sodrott csigatésztának köszönhetően tudtak fennmaradni és fejlődni. A nyújtott technológiával készült tészta sokkal jobb ízű és sokkal jobb a tapadási felülete a préselt tésztával ellentétben. A tésztakészítésen belül is a sodrott nagycsiga gyártását fejlesztették jobban, így  2014-ben megvásároltak helyben egy asztalos üzemet, amelyet átalakítottak élelmiszergyártó üzemmé. Ennek az üzemnek az engedélyeztetése 2016 őszére megvalósult és mára már saját üzemükben dolgozhatnak.

Pásztói Júlia Malom

A pásztói Júlia Bio Malom egy 160 esztendős, patinás malom. Itt hagyományos módon (transzmissziós meghajtás) működtetett berendezéseken készülnek a termékek, melyekben a régi idők hagyományai és a mai kor kívánalmai ötvöződnek. A bio gabonákból előállított termékek felhasználásával saját fejlesztésű bio késztermékek  is rendelkezésre állnak.

Rapi Mariann (Adács)


Fitoterapeuta, gyógynövénytechnológus és diplomás gyógynövényalkalmazási szakember végzettséggel rendelkező kistermelő és natur kozmetikum gyártó vagyok

A Boróka Műhely natur kozmetikumai növényi olajok, a legmagasabb minőségű illóolajok és növényi esszenciák gondos kombinációi. A gyógynövények és aromaterápia iránti rajongásból született termékek minden káros és mesterséges anyagtól mentesek, frissen készülnek, szigorúan natúr, teljes értékű összetevőkből - hogy egészséges maradj: hiszen a bőrön keresztül MINDEN! felszívódik. Ugyanez a tisztaság érvényes a kistermelői termékeimre: a Felső-Mátrában frissen gyűjtött (bio) vagy vegyszermentes kiskertben termelt és kíméletesen feldolgozott gyógynövények adják a termékeim alapját, ügyelve a maximális hatóanyagtartalom megtartására. Bízom abban, hogy gyógyfüves készítményeim mindenki számára nagy örömet és teljességet adnak.    

FELIR: AB3644907
REGSZÁM: 09T897

Szűcs Márta (Gyöngyössolymos)

Márta és férje, Csaba (Természetadta) méhészete Heves megye déli részén, a Tisza-tó mellett található. A táj szerencsés természeti adottságának, változatos növénytársulásainak köszönhetően többféle fajtamézet és virágport termelnek; mézeik ízvilága hűen tükrözi azt a sokszínűséget, mely e tájra jellemző. A mézek mellett sokféle erdei gombából készítenek őrleményeket.

Telek Pékség (Galgahévíz)


A Telek család péksége 2019-ben ünnepelte 30. születésnapját. Pékségük Galgahévízen működik, de Hatvanban és Budapesten is van boltjuk. Hagyományos, kovászos technológiát alkalmaznak pékáruik készítésekor, régi receptek alapján fatüzelésű kemencében sütnek. Egészséges, ízben és esztétikailag is kiváló minőségű termékekkel büszkélkedhetnek.

Tomcsi bácsi kincsei- Jancsó savanyúság



Tomcsi bácsi szeretettel és odaadással készíti családjával a több mint 35 féle kézműves savanyúságot.

Frissen készített és hidegen tartósított termékekről van szó, amelyeknek így garantált a magas vitamintartalma!

Cukor- és adalékmentes minden termék, amelyeket minden megrendelés teljesítésekor frissen szerelnek ki. Nem tartalmaznak tartósítószereket, látványjavító összetevőket sem! 

Vegán étrenbe beilleszthető termékek!

Natúr ízélmény, kifinomult ízlésvilág!

Tündérnektár (Gyöngyös)

Tünde és férje a Tündérnektár megálmodója; a legkülönfélébb gyümölcsökből, zöldségekből és gyógynövényekből (melyeket saját kertjükben termesztenek) készítenek hagyományos és különleges lekvárokat, szörpöket, zöldségkrémeket - minimális cukor hozzáadásával és adalékanyag- illetve tartósítószer-mentesen.

Varga Portéka



Varga Norbert vagyok, őstermelő és kistermelő, aki az önellátó életmódot választotta. Állattartással és vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkozom, mindemellett a legfontosabb tevékenységem a fürjtartás és -tenyésztés, amely már 20 éve a szenvedélyem.

A fő profilomnak számító fürj mellett egyedi kézműves termékeim is készülnek, melyek közül kiemelkednek a füstölt fürjtojások. E termékek 100%-ban kézműves módon, saját fejlesztésű fűrészpor keverék segítségével, hidegfüstöléssel készülnek, extra szűz olívaolajban és napraforgóolajban pácolva. Ezen tojások 14 különböző ízvariációban elérhetők, így minden ínycsiklandó falat egyedi élményt nyújt.

CLEANNE


🤔De mi is a Cleanne?
A Cleanne több, mint egy növényi hatóanyagokból készült,
vegyianyag-mentes tisztítószer.
A Cleanne több, mint egy lelkes családi

vállalkozásból kinőtt, Magyarországon gyártott, és most világhódító
útjára készülő termék.
A Cleanne maga a Zöld Forradalom 
💚🌿, mely
megváltoztatja használói életét, beleértve a miénket is, akik gyártják.