A kamut kenyér, kamut búzából készül, más néven khorasan
búza, egy ősi búzafajta mely Egyiptomból származik, a Nílus mellől. Az ősi,
tápláló gabonát a gabonafélék fáraójának is nevezik, sok szempontból is igazán
értékes gabonaféle. Minden ma ismert gabonafélénél gazdagabb ásványi
anyagokban, esszenciális aminosavakban, egyszeresen- és többszörösen telítetlen
szírsavakba. Egy a kevés gabonafaj közül, amely nem mutálódott más
gabonafélékkel, nem nemesítették. Sokáig jóllakat és hosszútávon is energiát ad
anélkül, hogy a szervezetet terhelné. Glikémiás indexe is nagyon alacsony,
mindössze GI: 45, ezért kifejezetten ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak,
mert nagyon lassú a felszívódása. A kamutból készült kenyér lágy, ízletes,
könnyű, sokáig friss marad, és meglepően laktató.
Termék értékelés és véleményezés
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.
Termék értékelés és véleményezés